Frekt og forkastelig, Woldsdal

Det er smart, men sleipt og i strid med god eierstyring å støte Rune Brynhildsen ut i mørket for selv å tjene noen millioner ekstra. Det ser ut til at Morten Woldsdal er i ferd med å gi grådigheten et nytt ansikt, skriver redaktør Magne Lerø.

Rune Brynhildsen, tidligere redaktør i P4 og gründer i pr-byrået Brynhildsen-Woldsdal pr. (BWPR) er dømt for innsidehandel og kan komme til å måtte sone inntil et år i fengsel. Både personlig, økonomisk og yrkesmessig har katastrofen rammet ham. Det hjelper ham i liten grad at han bedyrer sin uskyld. Som om ikke det var nok, har partneren hans i flere år, Morten Woldsdal, lagt planer for selv å kunne stikke av med de verdiene de har skapt sammen.

Uten å informere Brynhildsen har Morten Woldsdal, Knut Ivar Skeid og de andre eierne i BWPR etablert et helt nytt selskap, 20/20 Communication. Planen skal være å flytte all virksomhet over i dette selskapet. Da blir BWPR verd null komma niks. BWPR har vært en av de mest lønnsomme pr-byråene. Brynhildsen eier 31 prosent av selskapet. Denne eierposten mener Dagens Næringsliv kan være verd 10 millioner.

 

Brynhildsen kan altså tape 10 millioner på denne smarte, men sleipe transaksjonen, og Woldsdal, Skeid og de andre tjene like mye. Dette er grådighet satt i system. Men det kan vel tenkes at de har planer om å slenge en slant til Brynhildsen.

Vi forstår at Morten Woldsdal ikke ønsker at Rune Brynhildsen skal fortsette som partner i BWPR og at selskapet skifter navn. Vi har til og med forståelse for at eierne ikke vil tilby fullt oppgjør med den begrunnelse at han har skadet selskapet. Men å drive med denne typen triksing i egen vinning hensikt som Woldsdal nå legger opp til, er forkastelig.

BMPW-sjef Morten Woldsdal sier ikke stort til Dagens Næringsliv. Bare det at de selvsagt vil operere i tråd med god eierstyring.

 

Det er nettopp det de ikke gjør, ifølge Hugo P. Matre ved Universitetet i Bergen som er ekspert på selskapsrett. Han mener dessuten at det ikke er mulig å sørge for at BWPR raser i verdi som følge av at virksomheten flyttes over til et nytt selskap. I så fall blir eierne erstatningsansvarlig overfor Rune Brynhildsen.

Nå må Morten Woldsdal og Knut Ivar Skeid ta til fornuft. De får legge bort de sleipe planene og forhandle med Rune Brynhildsen om å overta hans eierandel i selskapet på normal måte.