Elitebyråkraten

Nav-sjef Tor Saglie er den lederen i offentlig sektor som har fått mest kjeft og kritikk det siste året. Men Nav-problemene er ikke hans skyld. Tor Saglie er faktisk det beste av det som kan dyrkes fram av rasen byråkrat her til lands, viser vår toppsjefundersøkelse, skriver redaktør Magne Lerø .

Med jevne mellomrom foretar Ukeavisen Ledelse en grundig vurdering av en av landets mest profilerte toppsjefer. Tor Saglie har fått en av de største lederutfordringen i offentlig sektor. Vi har ventet til nå med å «legge ham under lupen».

Grunnen er at vi har som prinsipp å vurdere lederen i en normalsituasjon, ikke når de står oppe i en offentlig strid eller må drive kriseledelse. Nav er ute av den akutte krisen de havnet i i sommer. Fortsatt utsettes Nav for stormkast, og det vil gå lang tid ennå før Nav kan melde at de er friskmeldte og at reformen har vært vellykket.