Elektriske Bjørndalen og Paracet-prester

Tabber og tull om Ole E. Bjørndalen som får elektrisk skiantrekk, Nav-sjefen som vil ha mer ros og  Paracetprestene i Bjørgvin

Et nyutviklet elektrisk skiantrekk skal gi Ole Einar Bjørndalen en ekstra gnist, melder VG. Det er ikke snakk om at han skal gå på strøm under selve løpet. Men rusler han rundt i den nye  batteridressen før start, blir han godt varm og strutter av energi. Når startskuddet går, eksploderer mannen som en rakett.

Det er ikke noe å si på at vi som har så mye billig strøm, spanderer noen watt på de beste idrettsutøverne våre. Men franskmennene har klart å bråke seg til at de også får gå på norsk energi. Så Bjørndalen kommer ikke til å være den eneste i Vancouver som går i spenning.

Ros til Nav-sjefen

En som virkelig lever i helspenn, er Nav-direktør Tor Saglie. Han vil ha mer ros, skriver Dagbladet. Det er forståelig, og det skal han få. Det er kjempefint at det er mange, mange flere enn halvparten av de Nav-ansatte som kommer seg på jobb hver enste dag. Det er flott at fru Olsen denne gangen fikk trygden si rett inn på konto og at den ikke havnet i naboens fete konto. Det er også fint at Per Hansen nå to måneder etter at han ble arbeidsledig har fått masse penger inn på sin konto. Det går så absolutt framover.   

Paracet-prestene

Er det noen Nav ikke trenger bekymre seg med, er det prestene i Bjørgvin. De er neste aldri syke, fortalte bilaget i går. Sykefraværet er på bare 2,7 prosent. Det var like før sykefraværsminister Hanne Bjurstrøm rykket ut med skamros. Men her var det visst ingen grunn til glede likevel. Verneombud Jorun Johnsen synes i alle fall ikke tallet er noe å glede seg over.

–        Prester tar smertestillende og går på jobb selv om de er syke, forklarer hun.

Men er det ikke slik Jens Stoltenberg vil ha det da? Eller har de helt misforstått i Bergen?

La oss få fakta på bordet. Prestene fører statstikk for alt mulig for tiden. Det er plass til ei rute på etatsstatestikken der de oppgir hvor mange esker Paracet de knasker i seg i løpet av et år.