Aldri helt syk

 Nå skal det bli slik det var i gamle dager, at man selvsagt må jobbe selv om man er syk. Regjerings ekspertutvalg vil at alle i det minste skal jobbe litt. Har man brukket venstre fot får en hinke seg til jobb på høyrefoten. Er en potte tett i nesa, men puster greit med munnen, blir det femti prosents jobb. Får en betennelse i høyre lungeklaff, men den venstre er fin, også da femti prosent. 37,5 i feber skal ingen bry seg om. 38 grader gir 60 prosents sykemelding. En må opp på 39.5 for å slippe å gjøre noe som helst. Får en regelrett angst eller blir alvorlig deppa av å høre på sjefens vanvittige prestasjonskrav, kan en midlertidig få jobbe som pleieassistent på sykehuset og jevnlig bli beroliget og oppmuntret av de hvitkledde. På kontorer med mer enn 10 ansatte skal det være en lightutgave av en sykeseng slik at de sykeste kan ta seg en hvil før de går i gang med dagens plikter igjen.

Utslått, men oppegående

De er alldels utmerket at leger engasjere egne døtre i kampen mot det høye sykefraværet. Den kjente allmennlegen Jørgen Skavland har sendt sin datter, modell skuespiller og posør når det trengs, Jenny Skavland, ut i verden med det glade budskap om ikke å gi opp.

          Jeg tror ikke du blir noe friskere av å sitte inne og stirre i veggen. Jeg er ikke en som låser meg inne og er deppa, selv om det har vært mye til tider. Jeg har for eksempel røket ut av ”Skal vi danse”, sier unge Jenny (23) til motemagasinet Costume.

Det gjorde selvsagt vondt i hele organismen å bli vraket for åpen scene på TV2, men da gjelder det å bite tennene sammen.