Folkvord og Valebrokk

 Men fynd og klem kunngjorde Erling Folkvord for alle verden denne uken at israelerne hadde skutt Henning Mankell. Han var om bord på Gaza-skipet som ble angrepet. Så galt var det ikke. Først kom rettelsen om at han bare hadde sagt han hadde fått en melding om det. Så forsto han at den var for tynn og sa som rett var at han aldri skulle sagt det han sa. Litt seinere kunne Hans Kristian Vadseth melde over twitter at det forholdet seg slik at Mankell hadde sagt han ”følte seg helt skutt”. Selv de beste kan ta feil – og kunngjøre det for verden. Kåre Valebrokk var tauet inn som vaktsjef i VG for flere tiår siden. Han hadde vakt da ryktene om at Leonid Bresjnev sang på siste verset nådde nye høyder. Det nærmet seg dead line og Valebrokk ringte ambassaden, men de visste ikke noe mer enn det ryktene sa. Valebrokk ba de slå på radioen. Kort tid etter kunne ambassaden fortelle at de spilte cellomusikk av de melankolske slaget. ”Han er dau. Vi kjører saken”, konkluderte Valebrokk. Bresjnev døde på ordentlig tre dager seinere. ”We are not always right, but we are never wrong for long”, pleide Kåre Valebrokk, ifølge Kjetil Wiedswang, å si da han ble minnet om sin grenseløse nyhetsiver.