Siden sist

Pedersen gir seg

Høyres fremste kalkulator, Jon Gunnar Pedersen, har bestemt seg for å forlate våre felles milliarder i Finansdepartementet til fordel for egne millioner i Artic Securities. Det var der han kom fra for to år siden. Men to år som statssekretær for Siv Jensen får være nok. Nå vil meglerhuset, som han er deleier i, gjerne ha ham tilbake fordi de har internasjonale planer som han skal bli en del av. Så da så. Men to år er da noe. For Pedersen er det ikke bare tiden som teller. Det gjelder å tenke riktig.
– Så lenge man er statssekretær, skal man være beredt til å være det livet ut. Det sekundet man ikke er det lenger, er man det ikke lenger. Man har bare nostalgien og sine egne tidligere ugjennomtenkte uttalelser igjen, sier Pedersen til Dagens Næringsliv.
Med den slags dype uttalelser er han på nivå med Sigbjørn Johnsen som stadig kom trekkende med dikt av Hans Børli for at det ikke skulle kunne reises tvil om at han var særdeles eksistensielt bevisst – uansett hva slags økonomiske disposisjoner han la opp til.
Nå ble ikke Pedersen livet ut i Finansdepartementet. Ikke så rart siden han fikk permisjon i to år. Men han har i alle fall tenkt at han kunne blir værede der så lenge hodet fungerte sånn noen lunde.

Manglene fot, intet bevis

Er det noen som ikke trenger å være redd for å bli tatt med buksa nede av Riksrevisjonen, er det NSB. Her er en regel en regel, og regler følges til punkt og prikke.
En dag kom en 61 år gammel mann på toget og ba om uførerabatt. Konduktøren ba om bevis. Slik skal det være. Det viste seg at mannen hadde glemt uførebeviset. Han viste da fram krykkene sine og gjorde det klart at han manglet et helt bein. Det holdt ikke.

Flere homofile syrere

Vi skal ta imot 8000 flyktninger fra Syria. Nå er diskusjonen i gang om hvem vi skal ta imot. KrF vil vi skal ta imot de som ingen vil ha, syke og svake. Forrige gang var det snakk om at vi burde ta imot folk som høy kompetanse. Da ville de lett kunne få seg jobb og bli lett integrert. Frp vil ikke ta mot menn, for de kommer til å be om familieforening, og da blir det kanskje 12000 syrere og ikke 8000. Nytt av året er ønsket om at vi skal ta imot flest homofile. De kunne i alle fall lett blitt inkludert i Oslo Pride-festival.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *