Fabian Stang med kalde føtter

I sin tid var Oslo-ordfører Fabian Stang (H) motstander av å innføre sexkjøpsloven. Nå advarer han mot konsekvensene ved å fjerne den, slik hans eget parti og et borgerlig flertall på Stortinget ønsker.

Han sier til Klassekampen at han frykter mer prostitusjon om sexkjøpsloven, som ble innført i 2009, fjernes.

Han er ikke alene om å mene det. 65 prosent av befolkningen vil beholde sexkjøpsloven i sin nåværende form.

Om vi opphever forbudet nå kan det oppfattes som et signal om at det er greit å kjøpe sex, sier Stang.

Regjeringen har gitt selskapet Vista Analyse AS oppdraget med å legge fram en evaluering av loven til sommeren. Selv om både Høyre, regjeringspartnerne i Frp og de borgerlige støttespillerne i Venstre ønsker å oppheve loven, kan det være evalueringen gir et grunnlag for å oppheve loven når dette tydeligvis ikke er en vinnersak hos velgerne.

 

Publisert i Vårt Land 2016.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *