Frp i klimaskvis

Frp liker å tenke om seg selv at de er best på å sense det som rører seg blant folk flest. I klimasaken ser det ut til å ha mistet både ører og øyne. Derfor taper de nå velgere i lstore flokker, skriver redaktør Magne Lerø

I flere måneder har Frp gått sakte, men sikkert tilbake på meningsmålingene. Tilbakegangen for Frp på målingen som er gjort for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) i mai, er på hele 4,8 prosentpoeng. Det gir partiet en oppslutning på 18,2 prosent. Det er en nedgang på 10 prosent i løpet av de siste tre månedene.

Siv Jensen sier hun tar dette med fatning, og hun avviser at det har sammenheng med klimadebatten. Alt tyder på at hun tar feil.

I dag offentliggjør NRK en meningsmåling som viser at tre av fire nordmenn mener vi må kutte CO2 utslipp her hjemme fremfor i utlandet. Det er bare 14 prosent som mener vi primært bør satse på klimakutt i utlandet.På Frps landsmøte for to uker siden tok Siv Jensen kraftig avstand fra tiltak som folk ikke liker for å få ned klimautslippene her hjemme. Hun tok Gro Harlem Brundtland til inntekt for sitt syn. Hun vil ikke drive med selvpining for å få ned miljøet. Vi skal ”ta det piano”, leve som vi gjør og betale for kutt i klimagassutspill i utlandet.Siv Jensen mener folk vil forandre mening hvis regjeringen kommer med tiltak som vil gjøre det ” vanskeligere å møte hverdagen”. Les: høyere avgifter og restriksjoner for hva folk kan foreta seg. Alt tyder på at Frp har feilberegnet det folkelige engasjementet i klimasaken Å gå til angrep på tiltak før de er lansert, synes å være en politisk feilmanøver. Frp ville vært mer tjent med å legge seg på regjeringens linje og ikke forsøke å fremstå som en avviker i klimasaken. Siv Jensen kategoriske avvisning at upopulære tiltak, svekker Frps miljøengasjement. Det er ikke noe å vinne på profiler seg mot de andre partiene i denne saken. Det er rett og slett en for sterk forståelse ute hos folk for at noe må gjøres. Siv Jensen bør lytte til sin kollega Ketil Solvik Olsen. Han synes å ha bedre forståelse for og grep om de utfordringer vi stor ovenfor.