Nordlie litt Eggen

Det har lenge lagt i kortene at Tom Nordlie måtte slutte som trener i Fredrikstad. I går skjedde det. En av de som har kommentert hans avgang, er Mini Jakobsen, sportskommentator og en av Rosenborgs mest profilerte spillere inntil han la støvlene på hylla i 1999. I hans tid i Rosenborg var det Nils Arne Eggen som var suksesstrener.

– Vi hadde en veldig klar leder i Eggen. Slike ledertyper er svært avhengige av resultater, og det hadde jo han Nils. Oppnår du ikke resultater, blir du fort plukket ned. Det var mye vi i Rosenborg kunne sagt også, sikkert, men vi fikk jo resultater, sier Mini til Aftenposten:  

– Tom Nordlie lyktes ikke i Fredrikstad. For det første rykket klubben ned, og han hadde i tillegg en lederstil som han ikke traff med. Blir det spilleropprør og nedrykk, da har du ikke lykkes, sier Mini.

Dette er interessant. Hadde ikke Rosenborg gjort det så bra og hadde ikke Nils Arne Eggen vært en så likendes kar, hadde det nok flere røster vært kritiske til hans lederstil. Han brukte kjeften i overkant. Mini beskriver Eggen som en medgangsleder. Godt poeng. Noen ledere kommer best til sin rett når det går oppover.

I Fredrikstad har de gått lei av maset til Tom Nordlie. Han har ikke maktet å løfte spillergruppen. En trener har tapt når spillerne vender seg mot en. 

Hadde Fredrikstad lykkes, ville opplevelsen av Nordli vært enn annen.

Nils Arne Eggen er nærmest genibeskrevet som trener. Suksessen skal ingen fra ham. Men hadde Eggen prøvd seg som trener i en annen klubb og resultatene uteblitt, ville nok hans lederstil blitt opplevd som langt mer kontroversiell enn den ble i medgangslaget Rosenborg.