Bellonabom om Mongstad

”Ingen fagfolk støtter regjeringen og Gassnovas posisjon”, skriver Marius Holm til meg i en twittermelding. Det handler om utsettelsen av CO2-rensing på Mongstad.

Holm bløffer. Det var da nok av fagfolk som støttet regjeringen i debatten på NRK  torsdag.

Jeg sitter tilfeldigvis med Ny Tid her, nr 17,side 13. Her er forskningsdirektør Knut H.Alfsen i  Cicero intervjuet

-Det var ingen stor overraskelese at det ble utsatt. De teknologene jeg har snaket med, har vært klare på at det ville ta tid. Nyheten her er jo at politikerne endelig har tatt det inn over seg. Rensanlegget i seg selv vil ikke gjøre noen stor forskjell med hensyn til å redusere norske utslipp. Det viktigste her er teknologien, Utsettelsen vil først og fremst ha betydning for når denne teknologien kan tas i bruk globalt, og det er jo synd, sier Alfsen. Han mener utsettelsen  er en overfokusert sak, fordi det har lenge ligger kortene at det måtte bli sånn.

– Feilen var at politikerne skulle sette inn et skippertak og få ting fort i gang.  Da ender det ofte med mageplask, i følge Alfsen

Bellona får dure i vei. Men det slår tilbake på dem selv når en ikke er stand til å forholde seg til den virkeligheten de som jobber med prosjektet befinner seg i.

Bellona stiller seg selv på sidelinjen hvis man ikke viser vilje og evne til dialog med de fagfolkene som faktisk har ansvaret for prosjektet.