Solskjærs lønn

Hva tjener egentlig Ole Gunnar Solskjær? 4,4 millioner skrev Dagens Næringsliv. 2,4 skriver en del andre medier. De som tror Solskjær tjener 2,4 mill på jobben som trener, har gått på limpinnen. Hvis lønnen hadde vært 2,4, hadde Molde opplyst om det. Hvorfor da blande inn at han også skal få betalt for å holde foredrag og drive PR for Aker. Molde fotballklubb trenger ikke bry seg med om han holder noen foredrag, figurerer på noen annonser eller i en reklamefilm.

Saken er at Solskjær kommer til å få utbetalt 4,4 mill fra Molde. Aker gir Molde hvert år 20 mill. De har sagt at 2 av disse skal brukes som lønn til Solskjær. De vil betale for foredrag og retten, NB retten, til å bruke han til profilering. Dette verdsetter de til 2 mill. Det er ikke sikkert de vil bruke han så mye. Det avhenger selvsagt av om han lykkes eller ikke.

Når noen bruker 20 mill som sponsor, er det ikke urimelig at man får noen foredrag og annonser med spillere og trenere igjen for det.

Molde får altså neste år 18 mill til fri disposisjon. I år har de 20 mill.

Når noen er så opptatt av å si at Solskjærs lønn bare er 2,4 mill, skyldes det at man ikke liker at han skal være lønnsledende. Men det er det han er. 

At pengefolket i Molde tror det er en god investering å ansette Solskjær til 4, 4 mil fremfor en annen trener til 1,5 mill (det er omtrent det Hareide har i Viking) er greit. Det kan det være. Men hvis Molde ikke lykkes med å nå helt i toppen, vil pengene, sponsorer og tilskuere bli færre. Solskjær kan bli en dyr mann for Molde i 2112 og 2013. Hans markedsverdi vil bli kraftig redusert dersom Molde forblir et middels fotballag.

Molde har solgt 2400 årskort. Det påstår at Solskjær har tjent inn lønnen sin alt. Altfor tidlig å si. Det avgjørende er hva de samlede tilskuerinntektene blir. Det vet vi først neste år på denne tiden. Jeg venter i alle fall til 2012 med å konkludere med hvor lønnsom Solskjær ble.

Solskjær får lønn ut fra sin stjernestatus, ikke som trener, men fotballspiller. Lønnen burde vært lavere og så kunne han gjerne fått 2 millioner for å dunke Rosenborg. Da hadde han fått lønn ut fra resultater.

Flott med Solskjær som trener. Lykke til.