Kjøper medier

Pressemelding sendt ut kl 15 i dag

 

Mentor Medier har i dag inngått avtale om å selge Ukeavisen Ledelse, Økonomisk Rapport, Kultmag og Mandag Morgen til Magne Lerø. Lerø er redaktør i Ukeavisen Ledelse.

-Vi har hatt en gjennomgang av konsernets strategi i høst. Vi ser fortsatt vekstmuligheter for flere av publikasjonene vi nå selger, men har valgt å konsentrere oss om å satse på de publikasjonene vi tror har det største potensialet. Da vi mottok et bud fra Magne Lerø, valgte vi å selge til ham fremfor å drive dette videre hos oss. Det er ingen hemmelighet at lønnsomheten i flere av disse publikasjonene ikke har vært tilfredsstillende. Det ble også ekstra krevende da Kulturrådet valgte å kutte støtten til Ukeavisen Ledelse, sier Helge Simonnes, som er konsernsjef i Mentor Medier.

– Det er risiko forbundet med å satse på medier for tiden, men det åpner seg også muligheter for publikasjoner med særpreg, en tydelig profil og en attraktiv målgruppe. Jeg vil investere en del egne midler og har planer om å få andre med meg etter hvert, sier Magne Lerø. Han varsler at det kan bli endringer for noen av publikasjonenes vedkommende.