Familie framfor fotballkarriere

Når menn tjener mer enn kvinner og flere menn enn kvinner er sjefer, har det sammenheng med at menn og kvinner vekter karriere og familieliv ulikt. Færre menn enn kvinner gjør som Ole Gunnar Solskjær som nå vil prioritere familien framfor internasjonal trenerkarriere.

– Jeg vil aldri flytte fra Kristiansund, pappa, sa Ole Gunnar Solskjærs sønn, Elijah. Dermed var saken avgjort, om vi skal tro Dagbladet. De skriver at «den klare og tydelige meldingen» har fått en «omsorgsfull far til å tenke».

– Når minstemann ytrer det, betyr det mye for meg. Nå ser jeg for meg at jeg kan bo i Kristiansund resten av livet, forteller Solskjær til Dagbladet.

Endret litt livssyn

En av tidenes beste norske fotballspillere har ombestemt seg. Hans mål er ikke lenger å bli trener i Premier League i England. Grunnen er ikke at han tok skrekken etter at han i 2014 fikk sparken som trener for Cardiff etter vel et halvt år. Grunnen er at han faktisk har endret «litt livssyn» som han sier.

– Jeg har forandret meg siden sist jeg var Molde-trener. Sist gang var jeg en ung og ambisiøs Molde-trener som hadde en drøm å komme meg videre til Premier League. Nå har jeg kanskje endret litt livssyn, forteller Solskjær. Han sier han ikke går lenger og drømmer om Premier League.

-Nå vil jeg gjøre det best mulig i Molde, samtidig som jeg fortsetter det flotte livet jeg har sammen med min familie i Kristiansund, sier han.

Solskjær bør ikke holdes fram som en ualminnelig god familiefar fordi om han dropper egne trenerambisjoner for en stund. Det virker ganske opplagt at han gjør det riktige

I Molde er optimismen stor etter at det Solskjær har kommet tilbake som trener. De vant nylig over Celtic i Europa League. Flere spillere som var på vei ut, har sagt de blir etter at Solskjær er kommet tilbake. Og eierne Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten står klar med noen av millionene sine dersom han trenger det for nye spillerkjøp. Neste år skal Molde igjen kjempe helt i toppen i norsk fotball.

Fornøyd med Molde

Solskjær er fornøyd med å være tilbake i Molde, selv om han synes det blir mange timer i bil hver uke. Han er ikke alene om det. En jobb må han ha. Og skal man først bo i Kristiansund, er 42 år og skal drive med fotball på heltid, har han ikke så mange muligheter.

Solskjær har foretatt et såkalt verdivalg. Han prioriterer familien framfor egen karriere, ikke i den forstand at han jobber deltid eller har påtatt seg en åtte til fire jobb. Å være fotballtrener og bo seks mil unna, krever sitt. Det er ikke 37,5 timer arbeidsuke han går til. Men han har innsett at han ikke enda en gang kan trekke familiene med seg til utlandet for at han skal kunne gjøre karriere. Å være trener i England er en utrygg tilværelse. Det vet Solskjær alt om.

Barn trenger en sted å slå rot. Det er Kristiansund som skal være Solskjærs base, så får den yrkesmessige karrieren innrettes etter det.

Premier League

Solskjær har ennå tid på seg for å få prøve seg igjen som manager i Premier League. Når barna blir eldre, er det enklere for Solskjær å dra uten familien for å trene et topplag. Hvis suget etter engelsk elitefotball ikke gir seg, gjør han nok et nytt forsøk. Han kan sikre seg adskillige millioner ved å svare ja når den rette henvendelsen kommer. Nå gjelder det å bevise at han er en trener av internasjonal klasse ved sørge for at Molde vinner.

Solskjær bør ikke holdes fram som en ualminnelig god familiefar fordi om han dropper egne trenerambisjoner for en stund. Det virker ganske opplagt at han gjør det riktige. Hensynet til familien må gå foran egen karriere. For flere kvinner enn menn ligger det i ryggmargen at det må være slik.

Barn og ektefeller er ulike. Det er ikke slik at alle som tar med seg familien for å jobbe i utandet, foretar seg noe som barn ikke har godt av. Det kan være positivt for en familie å bo i utlandet noen år. Her enkelt familie må finne ut av hva som er rett for dem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *