Haslestad Økokrim-deal

Yaras konsernsjef Jørgen Ole Haslestad er villig til å gå langt for å spare sine for ubehageligheter. Men det får være grenser, mener Økokrim. De av viser et tilbud fra Haslestad om at de vil godta en korrupsjonsstraff for selskapet, dersom de ansatte skipper  tiltale.

Det er Dagens Næringsliv som forteller om Haslestad frimodige forsøk å gjøre en god handel med påtalemyndighetene. . I sommer varslet Økokrim Yara om at selskapet risikerer den største foretaksstraffen som noensinne er gitt et norsk selskap. Spørsmålet er om tidligere konsernsjef Thorleif Enger og de to tidligere konserndirektørene Hallgeir Storvik og Tor Holba som fortsatt jobber fortsatt i selskapet, vil unngå tiltale. Det ser ikke slik ut.

I 2,5 år har politiet etterforsket det norske gjødselselskapet Yara International for korrupsjon. Etterforskningen nærmer seg slutten. Selskapet er nå også siktet for korrupsjon i Russland i tillegg til Libya og India.

 

Publisert i Vårt Land 2016.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *