Jensen utrede skattekutt

Et av finansminister Siv Jensens nyttårsforsetter er at landets bedrifter skal få lavere skatt.  Hun skal nedsette et ekspert-utvalg som skal finne ut hvordan det best kan skje. Det er altså ikke så enkelt at hun bare kan si tre prosents reduksjon i selskapsskatten. Slik er det med den saken. Kalkulatorfantomene i departementet hennes vil gjerne beregne alle mulige slags virkninger på forhånd. Siv Jensen vil ikke røpe hvilke skatteendringer som kan komme i det nye budsjettforslaget til høsten, men påpeker at selskapsskatten er en hovedutfordring.

I tillegg til kutt i selskapsskatten, har Siv Jensen igangsatt en prosess i Finansdepartementet der alle avgifter skal vurderes. Både om avgiftene skal opprettholdes, fjernes eller endres.

-Noen avgifter er veldig effektivt og lite problematiske, mens andre kan oppfattes som helt unødvendig. Vi ser på det med friske øyne – også på avgifter og systemer som har vært der til evig tid, sier Siv Jensen til Dagens Næringsliv.

Her blander hun nok sammen hva de ulike evighetsperspektivene.  At de rødgrønne så for seg en del skatter som skulle vare til evig tid, tviler vi ikke på.

 

Publisert i Vårt Land 2016.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *