Sanner i forbedringsmodus

De rødgrønne var mer opptatt av å administrere enn å regjere, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner til Dagbladet på årets siste dag. Han lover å regjere i det nye året, men ikke så mye at han vil tvinge kommuner til å slå seg sammen. Sanner vil sette i gang gode lokale prosesser, hvis ikke er han redd for at det oppstår sår. Kommunale sår gror sakte.

Ellers skal tildelingsbrevene fra departementet til underliggende etater ikke være lange som romaner, sier han. Det skal være brev, med krav og forventninger, men antallet mål, delmål og krav skal reduseres. Til og med språket skal bli enklere.

Sanner sier en ikke oppnår mer ved å stadig pøse på med flere mål og krav. Ved å bygge ned antallet, satser han på å kunne redusere tidstyvene.

Han lover også ledere i staten skal få større frihet til å finne de gode løsningene. De ansatte i staten skal bruke mer tid på å løse oppgavene og bruke mindre tid på møter.

Det skal også bli mindre sektortenkning og bedre samordning i saker hvor flere departementer er involvert.

I det hele tatt – det meste skal bli bedre i det nye året. Alle er enige – nå gjelder det bare for Sanner å få gjort det.

 

Publisert i Vårt Land 2016.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *