Departementet for byens løse fugler

Koronastøtte til byens løse fugler, en benk til besvær, veganere blir trossamfunn med statsstøtte og kaffe som ødelegger sexlivet.

Av Magne Lerø​29. september 2020, 08:28

Skråblikk på saker siden sist. 

Støtte til sexarbeidere

Folkehelseinstituttet uttalte i vår at Nav burde vurdere å la sexarbeidere få økonomiske ytelser.

Det må de selvsagt kunne få dersom de kan levere regnskap og kvitteringer for utført jobb.

Nå er det blitt en rekke ulike støtteordninger, og det er ikke klart hvilken kategori byens løse fugler skal sortere inn under. Det kan være Næringsdepartementet, avdeling for småindustri. Sosialdepartementet har mer enn nok av støtteberettigede.

Abid Raja kunne selvsagt tatt ansvaret for dem i Kulturdepartementet. Men der satser de stort på en nyordning for støtte som skal stimulere til økt aktivitet. Det vil regjeringen definitivt ikke ta ansvaret for.

Benk til besvær

Det har falt bydelsutvalget i Gamle Oslo tungt for brystet at Naturhistorisk museum har satt opp en benk som er dedikert den kjente naturvitenskapsmannen Carl von Linné. Linné er mest kjent for å ha systematisert plantene og laget systemer i biologien med de hvite øverst og de svarte nederst.

Han mente det biologiske hierarkiet hadde relevans for hvordan mennesker har organisert seg med de hvite øverst. Dermed kan han puttes i rasismens boks.

Vel har Linné meninger om rase som vi i dag tar avstand fra. Men planter hadde han vitterlig et godt grep om.  Det mener i alle fall museet og vil ikke fjerne benken. Men det skal være lov å sitte der,  tenke at Linné var en ufordragelig rasist og være sjeleglad for at han ble lagt under torven for 242 år siden.

Vegansk tro

Siste skudd på stammen når det gjelder tros- og livssynssamfunn er Norsk Vegansamfunn. De som andre trenger penger. Nå har de registrert seg som livssynssamfunn og kommer til å få like mye i støtte per medlem, som Den norske kirke får. Hvis de blir godkjent, vel og merke.

Det regner de med å bli. De er hellig overbevist om at kjøtt er noe svineri og bekjenner seg til troen på at mennesker vil klare seg utmerket om de lar andre levende skapninger får være i fred.

Det har Jenny Klinge (Sp) ingen tro på. Hun sier til Nettavisen at vi ikke bør bruke offentlige penger på «en gjeng fanatiske kjøtthatere». Hva er det neste som skal få statsstøtte, sadomasochister? spør hun. Det er lov for sadomasochister å prøve seg. Staten er raus med de som tror sterkt nok.