Knapt spor etter Laila fra Lødingen

Eldar Sætre har dårlig samvittighet og har skaffet seg hagle, Almås vil ha kvinner i badestamper rundt om i distriktene og staten vil ikke lenger dekke hundepass og ordne i garderoben til Shabana Rehman.

Av Magne Lerø​6. oktober 2020, 08:59

Skråblikk på nyhetssaker den siste uken. 

Sætre med hagle

Equinors avtroppende konsernsjef, Eldar Sætre, vet knapt om et annet liv enn olje og gass. I et avskjedsintervju med Stavanger Aftenblad sier han at han har dårlig samvittighet for at han var for lite sammen med barna da de vokste opp. Han er ikke alene om å ha det slik. Men det er aldri for seint å ta grep. Sætre vil ta ladegrep. Han har kjøpt seg hagle.

«Snart er det på tide å gjøre noe med den dårlige samvittigheten overfor familie og venner», sier Sætre.

Det beste er om han begynner med dialog, og prøver seg med vanlig samvær. Så ser han hvor langt han kommer med det. Det er slett ikke sikkert det er noen løsning å trekke fram hagla.

Kvinner i stampen

De som lurer på hva alle kvinnene skal finne på rundt om i distriktene, har fått rene ord for pengene av kommentator Hans Bardsgård i Nationen.

«Bredånd og kvinnfolk er like viktig for distriktene som Golfstrømmen, sier Reidar Almås. Det hjelper ikke med badetemp i Gratangen hvis du ikke har en kvinne å bade og formere deg med og en arbeidsplass til å betale moroa».

Det lureste er å starte med badestamp. Det har kvinner sansen for. Så for en ta formeringen etter hvert. Støtte til en arbeidsplass blir nok det minste problemet om Sp slipper inn i regjeringskontorene til høsten.

Hundene til Shabana Rehman

Venstre var så ivrige med å få gitt penger til Shabana Rehmans stiftelse Født Fri at tiltaket kom inn på statsbudsjettet før stiftelsen var etablert. Men til slutt fikk de kontonummer og kom i gang.

Men hvem hadde drømt om at stiftelsene skulle ansette folk som skulle passe Rehmans hunder og holde garderoben i orden hjemme hos henne. Raime Lima sier i alle fall at det var en del av jobben hennes. Høyt gasjerte sjefer i øverste direktørklasse har gjerne folk som tar seg av slikt. Stein Erik Hagen skal ha en egen butler som fikser det meste.

Stiftelsen mister nå statsstøtten fordi det er kaos i økonomistyringen. Hundene har det i alle fall bra og det er orden i Rehmans garderobe. Det er da positivt.

På sporet av Bertheussen

Hva Laila Anita Bertheussen har gjort og ikke gjort, må vi vente enda noen uker for å få klarhet i. Det som imidlertid er klart, er at en av hennes venninner, eksstatsråd Ingvil Smines Tybring-Gjedde, løper rundt som en skremt gås. Det har i alle fall Bertheussen opplyst. Det skal ikke mer enn et trusselbrev til for å få henne av pinnen.

Det er ifølge påtalemyndighetene ikke grenser for hva Bertheussen har foretatt seg uten å etterlate som mye som et fingeravtrykk eller DNA som bevis. Her er hun i klasse med de beste på området, om det er hun som står bak, vel og merke. Spørsmålet er om PST har møtt sin overkvinne.