ILLE I AP

Menn tisser ikke, Støre brukte ikke munnbind, Hadia Tajik fortalte ham ikke at hun strevde med å bli gravid og Putin klargjør Sputnik for koronautskytning.

Av Magne Lerø​26. oktober 2020, 10:09

Skråblikk på nyhetssaker den siste uken. 

De har det ikke greit i Ap for tiden. De har sparket ut Trond Giske. En av de små byprofetene i partiet, Geir Lippestad, har meldt overgang til det nye partiet «Sentrum». Partiets mest muskuløse politiker, Jan Bøhler, har Trygve Slagsvold Vedum klart å lokke over til bygdenes, småkårsfolk og de store bøndenes parti.

Partiets nestleder, Hadia Tajik,  forteller i en ny bok at hun nesten strevde livet av seg for å bli gravid. Men Jonas Gahr Støre visste ingen ting om hva hun holdt på med om kveldene. Vi går ut fra at Erna Solberg har full oversikt over den slags, ikke bare i eget parti, men i hele den borgerlige leir.

Selv tok Støre T-banen tirsdag da det regnet fryktelig mye. Han glemte at han ikke hadde munnbind i regnjakken. Støre ble avbildet, og selvsagt laget VG, Dagbladet, Nettavisen og TV2 sak av det.

Støre sier han holdt avstand på en meter, men innrømmer at han burde hatt munnbind med seg. Da hadde han nok tatt det på.

I vinter ble Støre tatt for å ikke ha gyldig billett. Byrådsleder Raymond Johansen får sende ham en liste over hva han må krysse av på før han drar hjemmefra når han vil ta T-banen.

Tut og kjør med Covid 19

Det skjer mye på pandemifeltet for tiden. Russland melder at de begynner massevaksinering med Sputnik-vaksinen i slutten av november. Det er ennå ikke 100 prosent klarlagt at den virker, men til himmels skal den. Det har Vladimir Putin bestemt.

NTB melder at «ny lyn-koronatest kommer før jul». Da vet vi hva som blir årets julegave.

Kongens nei

Det gjelder å kunne se positivt på hva det skal være, et avslag fra Kongen for eksempel. Den opprinnelige planen var at Christian Borch skulle samarbeide med Kongen om å skrive en bok om ham.

En prosjektskisse ble lagt fram for to av majestetens medarbeidere. Så svarte Kongen nei.

– Vi har ennå ikke forstått hvorfor, men vi tror det dreier seg om en feiltolkning av hovedmålet, sier Borch i en pressemelding, og fortsetter: Kongens nei ble mitt ja. Nå sto jeg i alle fall fritt, uten bindinger.

Grunnen kan nok være at kongen heller ville snakke med Harald Stanghelle. Han er også ute med bok om Kongen i år. Han har måttet snakke med kong Harald i mange dager og er for alt vi vet, bundet på hender og føtter. Borch er fri som fuglen.

Menn tisser ikke

I rettssaken mot Laila fra Lødingen hevdet språkekspert Sylfest Lomheim at det må være en kvinne som har skrevet det omtalte trusselbrevet, for det er kvinner som bruker ordet «tisse». Menn sier «pisse». Her tar nok Lomheim skammelig feil.

Det er menn som gjennom et langt liv har fått innprentet av kona at det heter «tisse, ikke pisse». Hun vil ikke høre at han spør om barna skal «pisse». Til slutt sier også mannen at han skal «tisse». Slik er det blitt.