Men munnbind i alle lommer

Støre har nå munnbind i alle lommer, Rutersjefen mener vi vi får gjøre som på 1600-tallet og jobbe hjemme, mens Abid Raja sier vi er sammen i pandemien, dessverre. 

Av Magne Lerø​2. november 2020, 09:38

Skråblikk på nyhetssaker den siste uken. 

«Denne frakken hadde jeg ikke munnbind i, men det har jeg nå», opplyser Jonas Gahr Støre til VG etter at han tok t-banen uten munnbind. Nå har han tydeligvis munnbind i alle lommer på alt han kan finne på å ta på seg.

NTB forteller at «mennesker og mink kan smitte hverandre med koronavirus.» Her får vi forklaringen på hvorfor det en så mye smitte i ærverdige Frogner bydel i Oslo.

«Vi vurderer hvem som må i karantene sammen med kommuneoverlegen», skriver Oppland Arbeiderblad. Det er rektor ved Gjøvik videregående skole som ber om frivillige. Det er langt fra sikkert at overlegen er smittet.

«Dessverre er vi i denne pandemien sammen», sa Abid Raja på pressekonferansen. Det har selvsagt den godeste Raja helt rett i. Det hadde vært så mye enklere om vi kunne vært der hver for oss – med solid avstand.

Noe positivt kommer det også ut av de strenge koronatiltakene. I Bergen har byrådet bestemt at «lydnivået på utesteder og serveringssteder skal ikke være høyere enn at gjester skal kunne holde en samtale med en meters avstand.» Det blir altså ørens lyd i Bergen framover.

Dropp bussen –  bli hjemme

Direktøren i Ruter, Bernt Reitan Jenssen, sier til Vårt Land at folk bør bli hjemme og ikke ta bussen. Det er bra både for klima og samfunnet, mener han. Ruter klarer seg.

Jenssen minner om at de fleste hadde hjemmekontor på 1600-tallet. Det var den industrielle revolusjon som gjorde at folk måtte dra på jobben.

– Tenk hva denne vanen har koster oss, når alle må møte opp på samme sted til samme tid.

Mye var greier på 1600-tallet. Da kunne folk reise med hest, og det var nesten aldri kø. Det som skulle lages, det lagde de hjemme.

Opp og fram for de unge

La ingen forakte deg for din ungdoms skyld, skriver Paulus til Timoteus. Det har Hulda Hotvedt i MDG tatt til seg. Hun har gitt beskjed til valgkomiteen om at hvis hun ikke får andreplassen på Oslo-listen etter Lan Marie Berg, er hun ikke interessert i å stå på listen til Stortingsvalget.

MDG har godt håp om å kapre to representanter fra Oslo. Flere har tatt til orde for at Rasmus Hansson, som tidligere har representert MDG på Stortinget, bør få andreplassen. Han er godt kjent, og det vil øke mulighetene for å få inn to representanter.

Hulda Hotvedt, 21 år, er ikke overbevist. I helgen varslet Hansson at han ville trekke seg. Nå vil han visst ikke kjempe mot ungdommen likevel.