Jägermeister-Støre drikker ikke mye

Ap gjør det klart at Jonas Gahr Støre ikke er drikkfeldig, selv om det kan virke slik, og Carl I. Hagen får ikke plass på Oslo-lista selv om han har lagt mye mer enn parkett der.

Av Magne Lerø​9. november 2020, 09:50

Skråblikk på nyhetssaker den siste uken. 

Etter at Jonas Gahr Støre slapp VG inn på kjøkkenet sitt, var det på sosiale medier de som lurte på om hvor mye olje og brennevin han får i seg i løpet av uke. Kjøkkenbordet så ut som et minbarskap supplert med diverse flasker matolje.

Men det er nok ikke slik at Støre «smaker på det sterke» hver eneste dag. Han spiser, leser aviser og snakker med kona på kjøkkenet, opplyser han.

For at det ikke skal være noen tvil om Støres alkoholbruk kan hans spinndoktor, Jarle Roheim Håkonsen, opplyse til Aftenposten at «det er viktig å understreke at Jonas hverken har tid eller lyst til å drikke alkohol hver dag. Vi ønsket ikke å få fram at han er en drikkfeldig type».

Flere har lagt merke til at det er en flaske Jägermeister står på kjøkkenbordet. De pleier å drikke finere saker enn dette på Oslos beste vestkant der Støre holder til. De som klager på at Støre ikke er folkelig nok, må innrømme at det ikke er noe å si på folkeligheten når han tar seg en dram.

Hagen i flere kanaler

Det er nummeret før Carl I. Hagen forlanger at det blir nedsatt en granskningskommisjon som kan finne ut av hvorfor han ikke er foreslått på sikker plass på Frps Oslo-liste for stortingsvalget neste år. Når en tidligere partileder, og en sirkushest av den sjeldne sorten, melder seg til tjeneste for partiet igjen, må det ryddes plass.

Det ble gjort i Oppland der Hagen nå troner øverst på listen. De som undrer seg over hva Hagen har med Oppland å gjøre, kan merke seg at kona Eli vokste opp i Lesja hvor de har et feriested. De er ikke bare i Spania.

Dessuten kan Aftenposten opplyse at ekteparet har «lagt ned tusener av arbeidstimer» på dette stedet. De har blant annet «lagt ned parkett i alle rom med 18 sengeplasser».

Har Hagen lagt ned så mye parkett, er det ikke noe å si på at han skal representere fylket på Stortinget. Han har vært langt mer aktiv i Oslo, så det er noe som ikke stemmer når de ikke vil ha ham på sikker plass. I alle fall mener Hagen det.

Hagen er blitt en beskjeden mann på sine eldre dager. Hvis ikke hadde han prøvd å komme inn på listen i langt flere fylker.

Middag eller blindtarm

I vår mente Folkehelseinstituttet at det ikke var noe poeng i å bruke munnbind. Nå har regjeringen foreskrevet bruk av munnbind både her og der. Kommuner følger på. Til og med på restauranter skal det brukes munnbind, bortsett for når en spiser eller sitter stille som en mus på plassen sin.

«Mye av grunnen til å dra på restaurant forsvinner. Som gjest kan man bli usikker på om man har kommet for å fjerne blindtarmen eller spise middag», sier en restauratør Aftenposten har snakket med.

For den som blir i tvil, er det bare å spørre om hvor en har havnet.