TV2 raskest og mest følsom

Følsomme TV2 var først ut i verden med å slå fast at Jo Biden vant valget, Trygve Salgvold Vedum er verdene hyggeligste med klengenavn og professor føler på det at Sigrid Undset kanskje var litt lesbisk.

Av Magne Lerø​16. november 2020, 09:15

Skråblikk på nyhetssaker den siste uken. 

Trygve Slagsvold Vedum skriver på Facebook at det er mye uro rundt om i verden om dagen. Det har i alle fall ikke noen på rødgrønn side, og i hvert fall ikke noe fra Senterpartiet.

Heldigvis er det i Norge tradisjon for at vi stiller opp for hverandre og hjelper hverandre, skriver han, og ønsker god helg til:

  • Energiske-Erna
  • Joviale-Jonas
  • Smarte-Siv
  • Ambisiøse-Audun
  • Unike-Une
  • Barske-Bjørnar
  • Gode-Guri
  • Koselige-Kjell-Ingolf
  • Han skrevet under med «folkelige, men lure Trygve».

De følsomme i TV2

Det gjelder å være først når det gjelder. Det er TV2. De var først ut med å erklære at Joe Biden hadde vunnet det amerikanske presidentvalget. Medier24 skrev at de ikke kjente til noen andre medier som var så tidlig ute.

Det er deres problem. Nyhetssjef Karianne Solbrække forklarte at de følte de hadde belegg for å utpeke Biden som president selv om ingen andre hadde gjort det.

Et velutviklet følelsesliv er gull verdt i nyhetsjournalistikken i våre dager. En kommer langt om en kan føle på seg det en ikke kan vite.

En følelse av kjærlighet

Christine Myrvang er historiker og professor ved Institutt for kommunikasjon og kultur ved BI. Nå har hun skrevet bok om Sigrid Undset. Hun sier til Dagsavisen at den berømte dikteren kanskje var forelsket i sin gode venninne Dea.

– Jeg fant så mye smerte i brevene hennes. En sterk følelse av ubesvart kjærlighet. Kan Sigrid Undset ha elsket venninnen Dea? Var hun en kvinne som elsket en annen kvinne? spør Christine Myrvang.

Man kan aldri vite. Og når Myrvang føler det på seg, er det i alle fall lurt å spille det ut. Slik skaffer hun boken oppmerksomhet.

Sigrid Undset giftet seg med maleren Anders C. Svarstad og fikk tre barn med ham. Men det kan selvsagt tenkes hun var lesbisk – eller kanskje bifil. Transseksuell kan hun også ha vært i det stille. Eller hun kjente seg kanskje som mann? Mulighetene er mange. Det er opp til enhver å føle det en ikke kan vite.