Trump-håret erkjenner nederlaget

Håret til Donald Trump erkjenner nederlaget, mener frisør og i Bergen er de nå blitt så rause at både bestemor og bestefar får komme på besøk.

Av Magne Lerø​30. november 2020, 10:41

Skråblikk på nyhetssaker den siste uken.

SKRÅBLIKK | Det er så langt lite som tyder på at Donald Trump har tenkt at forlate Det hvite hus. Men det går nok i den retning. 

I alle fall mener hår- og skjønnhetsekspert Cecile Krogh det. «Håret har gitt opp», sier hun til Dagbladet.

Nå er det bare om å gjøre at denne erkjennelsen siger ned gjennom hårrøttene inn i skallen på presidenten som ikke orker å tape.

Koronadød og andre dødsfall

Det dør titusenvis av mennesker i Norge hvert år. Det er hundrevis av eldre som ikke overlever influensasesongen. Det er så vanlig det kan få blitt. Derfor interesserer ikke mediene seg for det.

Men med koronaen er de annerledes. Det er fortsatt en nyhet av en 90 åring dør av Covid 19. Koronadød er godt stoff. Det gir bra med klikk. Derfor skriver mediene om det.

Men nå utvider mediene interessefeltet. NTB melder at hanngeparden Kito er blitt avlivet. Den ble tidligere i høst operert for et komplisert brudd i beinet. Den skal ikke være smittet av korona.

Bergen myker opp

Byrådet i Bergen har fått så ørene har flagret fra jurister som hevder bestemmelsen om at en ikke kan samle flere enn fem i private hjem er ulovlig og i strid med menneskerettighetene.

Kom ikke å si at byrådet ikke lytter. Denne uken kunne byrådsleder Roger Valhammer komme med en gladmelding. De øker antallet til 6. Det er en økning på 20 prosent. Ikke dårlig i disse koronatider.

Nå kan en familie på fire få besøk og både bestemor og bestefar samtidig. Dermed unngår en krangling mellom bestefar og bestemor om hvem som skal få gå på besøk.

Til jul kan det hende byrådet åpner for at syv familiemedlemmer kan være samlet i jula. Da slipper gamle tante Anna å være alene.

Men skal en gå rundt juletreet, må det være 2 meters avstand. Og før julepresangene åpnes opp, skal de vaskes med antibac.