Lurt med vaskeklut i trusa

Olav Thon (97) med så pass dårlige knær at han ikke klarer to mil på ski i år, finske hoppere med korte bein klarer seg med vaskeklut i trusa, mens Trygve Slagsvold Vedum er strålende fornøyd med at han sjarm som Kerrs Pink-poteter.

Av Magne Lerø​21. desember 2020, 09:01

Skråblikk på nyhetssaker den siste uken.

SKRÅBLIKK | Det skjer mye merkelig i hoppsporten for tiden. VG skriver at «de finske kombinertløperne bekrefter at de stilte med vaskekluter i trusene foran verdenscup-åpningen i Ruka».

Problemet skal være at utøvere med ekstra korte bein kan ha et «uforholdsmessig stort areal i skrittet.»

Her er det tydeligvis behov for å klargjøre regelverket. Det kan gjøres ved at det settes inn en bestemmelse om at «alle får klare seg med det de har i buksene fra naturens side». Kluter er lureri.

Vedum i alle kanaler

Trenger man et godt smil og noen hyggelige ord, er det bare å ta kontakt med Trygve Slagsvold Vedum. Mange medier gjør det for tiden, naturlignok. Sp har beveget seg som en rakett oppover på meningsmålingene dette året med Vedum i førersetet.

Alle er ikke like positive. «Folk får kalle meg det de vil», sier han til Aftenposten. I et leserbrev sto det at «han har sjarm som en kerrs pink-potet». Slik tar Vedum som et kompliment. Det finnes knapt noe mer folkelig enn poteter, og kerrs-pink er folkepoteten over alle.

I Vårt Land står det å lese at «kaffepauser løser ingen ting, Vedum.» Det er han dypt uenig i. Trygve Slagsvold Vedum mener det ikke er grenser for hva en kan få løst med en kaffekopp i hånda.

Petters jul

I. søndag i advent ga Petter Northug ut en sang som heter «Petters jul». I løpet av de første timene hadde 1,2 millioner nordmenn hørt den. Om den vil slå an som julesang og komme inn i salmeboken, er ennå for tidlig å si.

Han legger seg temmelig flat, slik som en synder nå for tiden bør gjøre. Han lover bot og bedring. Det hører også. Han synger om at han nå akter å skikke seg vel og at han aldri skal gjøre det igjen. Innholdet står unektelig til en sekser på terningen. Ingen tvil om det.

Olav Thon uten ski

Mannen med strikkelua og alle milliardene, Olav Thon, strever med slitasjegikt i knærne.

– Jeg ville forferdelig gjerne vært i en sånn form at jeg i alle fall kunne gått en mil eller to på ski. Men jeg må si somprofessor og filosof Arne Næss; at det går fint til fint til du er 95, men så begynner det å røyne på», sier Thon som nå fylle 97.

Men at han skulle være i noen risikogruppe for Covid 19, tviler han på. Både han og kona er i alt for god form til det.