Uten telefax, rett på nett

Nissen er blitt fagorganisert, DDEs Bjarne Brøndbo dropper telefax og satser på internett, mens svenskene fortviler om krise i dansebandbransjen.

Av Magne Lerø​11. januar 2021, 10:48

Skråblikk på nyhetssaker den siste uken.

SKRÅBLIKK | Vi er kommet oss brukbart i gang i det nye året. I tilfelle noen ikke fikk det med seg, nevner vi at Dagsavisen opplyser at nissen selvsagt er fagorganisert. Og han vil aldri finne på å sette seg på et Wiss Air-fly uansett hvor billig det er. Han blir heller dømt i EU-domstolen for ulovlig boikott.

Kurt Nilsen opplyser til Dagbladet at årets juleturné ble «liksom litt halvgjort og spesielt». Ingen grunn til å være lei seg for det. Det var koronaen som gjorde at det kom så få. Han forsøker igjen neste år, men det blir siste gang han tar ansvar for å få folket i julestemning.

Vi er så smått kommet i gang med vaksineringen. Svein Andersen (67) var første mann ut. Det var nesten som da Armstrong gikk på månen, sa han etter å ha fått sprøyten. Erna Solberg fikk ikke lov til å sette den, men hun fikk lov til å se på via videolink.

Dette kommer til å gå bra. Det er ingen land i verden hvor sykepleierne er så flinke som i Norge til å sette sprøyter.

Bort med telefaksen

Da koronamørket la seg over landet, visste ikke DDEs Bjarne Brøndbo hva han skulle ta seg til. DDE samler gjerne tusen eller gjerne flere enn det på en konsert. Det fungerer liksom ikke med 50 for å høre på DDE.

Men det løsnet etter hvert for Brøndbo. «Vi er telefaks-generasjonen, men nå har vi lært oss å streame. Det er så fantastisk», sier han til VG. Han har så rett, så rett. Internett er noe fine greier.

Sverige sliter

Svenskene har det skikkelig tungt for tiden. Det er ikke sikkert de klarer seg gjennom koronakrisen.

NTB melder at mange svenske danseband har måttet legge opp eller permittere medlemmer under pandemien. Mange frykter korona kan bety slutten for den populære sjangeren.

Så ille kan det altså bli. Det er muligens vi har noen norske danseband vi kan låne ut av og til.