Vil kjøpe snø til barna i Oslo

Kaos om ikke staten bestemmer fargen på plastposene, Guri Melby vil kjøpe snø til barna og på Tøyen koster nå timeteren 10 millioner per meter.

Av Magne Lerø​18. januar 2021, 09:43

Skråblikk på nyhetssaker den siste uken.

SKRÅBLIKK | Det begynner å spre seg en bekymring fra myndighetshold over at det rundt om i kommunene brukes forskjellige farger for sortering av avfall. I Bergen har de ikke en egen farge for plast en gang. Plasten går med det vanlige avfallet. Men de har en robot som plukker ut plasten etter levering. Så da så.

Når folk flytter fra en kommune til en annen, kan de bli forvirret over fargebruken, og det kan føre til at avfall blir kastet i feil pose. Det hadde selvsagt vært best med samme farger for hele landet.

Det er det ikke verd å prøve på. De vil bare føre til at Sp får enda flere stemmer. Så snart Trygve Slagsvold Vedum før hører om planene om likhet over hele linjen, vil ha bruke det som et nytt eksempel på sentralisering og statlig overstyring. Han vil hevde at det er hver kommunes rett til å få velger farge på eget avfall. Så har vi det gående.

Kommunal finansiert snø

I forrige uke tok Venstre-leder Guri Melby til orde for at Oslo kommune burde skaffe snø til parker slik at barna kunne få ake og stå på ski.

– Kjør snø til der folk bor, oppfordret Melby og minnet om at det er uheldig av smittevernhensyn at folk reiser kollektivt for å komme til områder for å ake og gå på tur.

Så kom det heldigvis litt snø, men det er i Oslo. De har lite av det i Bergen og i flere andre byer. Kommunene sliter så pass økonomisk for tiden, at de ikke kan prioritere å skaffe snø med mindre de får koronastøtte.

Melby bør sørge for at det settes av øremerkede midler til snø på koronabudsjettet. Det er bare for å søke for kommuner som mangler snø. Parolen bør være: Gi barna snø før koronaen tar dem.

100 millioner for timeteren

Byggingen av nye Tøyenbadet er i gang, men de har droppet timeteren. Det vil koste 100 millioner mer, skriver Aftenposten. Det vil altså koste 10 millioner per meter.

Det kommer selvsagt til å gå politikk i denne saken. Frp vil nekte å tro det koster så mye og Sp vil garantert hevde at det er noen tullete EU-regler som gjør at en ikke kan bygge en skikkelig timeter til en anstendig pris.