Prioriter kjendiser i vaksinekøen

Sputnik til Senterpartiet og det bli ikke «fødeforelderfødeforelder og de åtte ungene i denne omgang.

Av Magne Lerø​8. mars 2021, 06:49

Skråblikk på nyhetssaker den siste uken.

SKRÅBLIKK | Det tar ennå noen uker før det blir skikkelig fart på vaksinering. Så forslag om hvem som bør prioriteres først og sist i vaksinekøen, mottas med takk i Folkehelseinstituttet.

For en tid tilbake mente representanter for russen at de burde få vaksine jo før jo heller. De har kommet skikkelig på etterskudd med festing. Blir de vaksinert over påske, kan de ta igjen det tapte og få en fin oppkjøring til årets festing.

Det er også verdt å vurdere forslaget fra Knut Nærum om at vi bør prioritere landets kjendiser. Blir flere av kjendisene syke, får det konsekvenser for mediene. Det blir mye mindre å skrive om, og folk får mindre å lese.

Det er selvsagt mulig å produsere nye kjendiser, men det tar tid. Og før vi vet ordet av det, er koronapandemien over.

Arnstad går for Sputnik

Senterpartiet mener alt ville vært så mye bedre om vi kunne kjøpt koronavaksiner hvor vi ville og ikke stått i kø sammen med EU. Marit Arnstad (Sp) tar nå til orde for at Norge bør kjøpe Sputnik-vaksinen fra Russland. Noen er skeptiske, men Arnstad garanterer at det går bra.

En mulig løsning er å gi alle som stemmer Sp Sputnik-vaksinen. Hvordan de andre vaksinene skal fordeles, blir det opp til Raymond Johansen og Bent Høie å krangle om.

Mor og nordmenn

Fylkesmannen er blitt statsforvalter. Det er fortsatt en del «mann»-navn igjen i språket. Men det skal være liten vilje til å bytte ut ordet «nordmann», i alle fall i denne omgang.

Det har også vært snakk om at «mor» bør byttes ut med «fødeforelder.» Det ser også ut til å bli droppet, ikke minst fordi det blir et voldsomt styr med å bytte ut ordet «mor» både her og der. En del foreldre vil beholde mor fordi det blir så tungvint med «føde forelder», for eksempel når en skal lese «fødeforelderfødeforelder og de åtte ungene» til barna.