Skiskyttere som pynter kjerringene

Eckhoff treffer kameler, skiskyterne pynter kjerringa og eldre uten epost sliter med å bli vaksinert.

Av Magne Lerø​1. mars 2021, 08:26

Skråblikk på nyhetssaker den siste uken.

SKRÅBLIKK | For å vinne i skiskyting, må en gå fort på ski og knapt skyte et eneste bomskudd. Det er ikke lett, for blinken er ikke større enn den må være. I år har Tiril Eckhoff gjort suksess. Det skyldes ikke minst skytingen, enten liggende eller stående.

Hun har virkelig bedrevet innovasjon på skytingens område. I en samtale med NRK røper hun at det ikke duger lenger med tradisjonell blink. «Man vokser av alle de kamelene man treffer», forklarer hun.

Vaksine-plunder

Det kommer til å ta tid før de eldste i landet blir vaksinert. De må nok først gjennomføre et digitalt kurs som Folkehelseinstituttet i samarbeider med Helsedirektoratet, direktoratet for E-helse, Datatilsynet, IKT-Norge og Abelia er i ferd med å utarbeide.

Det finnes en god del eldre som ikke har drevet det lengre enn at de ser på farge-TV.  Disse er det umulig for myndighetene å komme i kontakt via epost eller SMS. Skulle de lykkes med å nå fram til noen på denne måten, blir de bedt om følgende:

1.Trykk på lenken på e-posten. 2. Tast inn banke. 3. Bruk totrinnsbekreftelse med en pinkode sendte til SMS på mobilen. 4. Opprett ny pinkode. 5. Gi samtykke til bruk av en rekke personopplysninger hos flere offentlige leverandører.

Før kurset er ferdig og godkjent vil Erna Solberg og Bent Høie gå igjennom prosedyren på 10-15 pressekonferanser de neste tre ukene.

Som å pynte kjerringa

Aftenposten har begynt å interessere seg for hva skiskytterne holder på med på privaten. Det viser seg at det dreier seg en del om skyting der også.

«Jeg har brukt mye tid med børsa om kvelden, mens dama ligger i sengen», forklarer Johannes Dale. Det kan være at dama synes det er like greit.

Tarjei Bø sier at han «pusser på den og lakkerer den opp igjen. Det er som å pynte kjerringa.» Han har nok ei usedvanlig treffsikker kjerring.