Torsk, timotei og tømmer-strategien

Erna hastebestiller flere barn, Frp krever medisinsk sjekk og Lundteigen vil ha klimasatsing som rimer på t. 

Av Magne Lerø​22. februar 2021, 09:08

Skråblikk på nyhetssaker den siste uken.

SKRÅBLIKK | Aftenposten skriver at «Vedum vil bruke fleksibilisten som  ligger i avtalen». Det høres betryggende ut, men det er ikke klart hva slags fleksible bilister partiet vil satse på når alt kommer til alt. Noen vil ha det til at det er  bønder det her er snakk om, vel og merke bønder som har traktor de kan flekse med.

Per Olaf Lundteigen er mer konkret når det gjelder det han vil satse på i klimapolitikken. Han sier til NRK at alt handler om «torsk, timotei og tømmer».

Dette er alle for, og det rimer dessuten på t, såkalt allitterasjon. Litteraturvitere er overbegeistret for Lundteigens strategi. Klimapolitikk er i ferd med å bli gøy i litterære kretser.

Medisinsk sjekk hos Frp

Frp-leder Siv Jensen trakk Frp ut av regjering da en norsk IS-kvinnen og hennes to barn ble hentet hjem til Norge. Nå blir det reist tiltale mot henne for deltagelse i terrorvirksomhet. Hennes forsvarer avviser bestemt at hun er skyldig i medvirkning til terrorisme.

Frp er spesielt opptatt av hvor syk sønnen hennes er eller var, for det var det som ble brukt som begrunnelse for at hun fikk komme til Norge. Siv Jensen sier til VG at hun forventer at rettssaken mot kvinnen gir opplysninger om hvor syk kvinnens sønn faktisk var.

De får neppe leger til å stille opp med diagnoser i full offentlighet. Den eneste muligheten er at Siv Jensen og Sylvi Listhaug med assistanse fra lege selv får sjekke sønnens helsetilstand.

Det bør kunne la seg gjør selv i disse koronatider. Frp vil gå til innkjøp av visir og fullt smittevernutstyr til sine folk. Såpass viktig er denne saken.

Bestiller flere barn

Midt i alle koronatiltakene har regjeringen også fått tid til å tenke litt langsiktig. Det har de gjort ved å legge fram Perspektiv meldingen. Den viser som vanlig at det kommer til å gå den veien høna sparker om vi ikke begynner å jobbe mer og hardere.

Og så er det en ting til som må skje. Kvinnene i Norge må føde flere barn. Det er heller ikke nytt. Erna Solberg har tidligere gitt kvinnene beskjed om å øke produksjonen.

«To ting kan få oss til å få flere barn», skriver NRK, og mener billigere barnehager/SFO og kortere arbeidstid. Så enkelt er det nok ikke. Det aller viktigste er fortsatt at menn og kvinner har nok lyst og at de gjør det ofte nok.