Vaksinering til orgelmusikk

Vaksinering til orgelmusikk, de eldste først på polet også og hva om Gro hadde overtatt for Jonas vil TV2 snart spørre om.

Av Magne Lerø​1. februar 2021, 09:30

Skråblikk på nyhetssaker den siste uken.

SKRÅBLIKK | Massevaksineringen lar vente på seg. Men debatten om hvor vaksineringen bør skje, er alt i gang. Legekontorene er for trange. Idretten vil at idrettshallene skal brukes til det de er tiltenkt.

Løsningen kommer fra Staffordshire i England. Her har de tatt i bruk Licfhield katedralen for å få vaksinert byens innbyggere.

Kirkene står stort sett tomme om dagen- og det er god plass, særlig i domkirkene. Vaksineringen kan kombineres med orgelkonserter. Organistene stiller garantert opp. Det er ikke umulig at en og annen prest stiller opp med en liten tale om vaksinens velsignelser.

Solberg ordner køen

Det ble ståhei uten like da regjeringen forsøkte å stenge polet i Oslo og i nabokommunene til Nordre Follo. Det varte ikke mer enn et døgn.

Erna Solberg innførte egenhendig hytteforbud selv om ikke Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet syntes det var en god ide.

Det er en del kø utenfor polet rundt om. Erna Solberg har nå bestemt at også her er skal det være slik som ved vaksinering. De eldste skal få handle først.

Deretter kommer de med underliggende sykdommer. Så synes statsministeren det er på sin plass at de med overliggende sykdommer får slippe fram, deretter kommer de med sårskader og kronisk sykdommer.

De som er i psykisk ubalanse og ensomme, får blande seg så godt det lar seg gjøre med folk flest.

Det skal holdes minst to meters avstand, en skal testet før en får komme inn og når en går ut og det er ikke lov å åpne flaskene før en er kommer hjem.

Hva om Støre blir erstattet?

TV 2 har spurt velgerne om sjansene reduseres eller økes for å stemme Ap, hvis Jonas Gahr Støre erstattes med en annen person som partileder og statsministerkandidat. Velgerne roper etter «super-Jonas» kan vi lese på nettsiden deres.

Det åpner seg mange muligheter for TV2 framover. Neste uke blir det en meningsmåling der velgeren får spørsmålet:

Ville du stemt på Ap dersom de byttet ut Jonas Gahr Støre som partileder med Trygve Slagsvold Vedum?

Ville du stemt på Ap dersom de byttet ut Jonas Gahr Støre som partileder med Abid Raja?
Hvis Einer Gerhardsen i dag hadde vært leder, ville du da stemt på Ap?

Vil du anbefale Ap å hente sette inn Gro Harlem Brundtland som partileder etter hun er vaksinert ?