Vikingen i sentrum

Drit rått at Vikingen er avslørt, «Sentrum det er meg», sier Trygve Slagsvold Vedum og sjekk om det er fare for jordskred når du henter posten

Av Magne Lerø​8. februar 2021, 10:59

Skråblikk på nyhetssaker den siste uken.

SKRÅBLIKK | Hvis vi nå bare får denne koronapandemien under kontroll, kan pressen begynne å konsentrere seg om vanlige saker igjen.

For nå slipper mediene også å bruke så mye ressurser på å dekke det britiske maskorama. Det viste seg at det var Morten Harket som var vikingen.

«Han er virkelig ikke typen til å gjøre noe sånt, så dette er bare drit rått», sa Tomine Harket til Dagbladet. Sagt med andre ord som ikke er til å misforstå: Han leverte helt sinnsykt bra.

Sentrum, det er meg

Det er ikke nok med at Trygve Slagsvold Vedum går forbi Ap på noen av meningsmålingene. Nå vil han også ha hele sentrum for seg selv.

Sp har nå klaget til Partilovnemnda over at vi har fått et nytt parti som kaller seg «Sentrum». De mener navnet bryter med bestemmelsen i loven om at partinavn ikke skal kunne forveksles.

Det Sp mener er at når de har skaffet seg en oppslutning på rundt 20 prosent av de stemmeberettigede, så er det egentlig ikke plass til flere partier i sentrum.

Trygve Slagvold Vedum kan si det med Solkongen i Frankrike: «Sentrum – det er meg».

Følge med der du bor

Etter jordskredet i Gjerdrum oppfordret en geolog i Vårt Land folk om å være forberedt og «følge med der du bor». Ikke slik å forstå at en skulle sove med yttertøy og sko på, men en kan for eksempel sjekke når en henter avisen om morgenen om det har oppstått noen nye sprekker i asfalten.

I så fall gjelder samme regler som for koronapandemien, bedre føre var en etter snar. Da er det bare å legge seg inn på hotel og sende regningen til Helsedepartementet, merket koronatiltak. I staten dekker de hva det skal være for tiden om det kan knyttes til korona.