Vaksinering med reven på lur

Stoltenberg ser ut til å ha overlevd vaksineringen, Erna Solberg blir hjemme denne gang og reven lurer rikfolket på Bygdøy.

Av Magne Lerø​29. mars 2021, 09:07

Skråblikk på nyhetsbilde den siste uken. 

SKRÅBLIKK | Mens norske myndigheter vurderer om de skal sende alle Astra Zenica-vaksinene i retur fordi de kan føre til blodpropp, kan Jens Stoltenberg fortelle at han og hele staben i NATO skal vaksineres, nettopp med Astra Zeneca-vaksinen.

Det er myndighetene i Polen som påtar seg å vaksinere NATO. Et team på 20 polske helsearbeidere dro til Brussel torsdag. Med seg i bagasjen hadde de 3500 vaksiner.

Polens statsminister Mateusz Morawiecki forventer selvsagt en synlig takk i tillegg til at folk får øynene opp for hvor rause Polen er.

Nå er det bare å håpe på at bivirkningene ikke blir så omfattende at alliansen svekkes.

Erna Solberg ombestemmer seg

Etter at det ble kjent at Erna Solberg for egen del ikke tar det så nøye med smitteverntiltak hun innfører, har hun blitt utsatt for hoderysting og knallhard kritikk. Noen titalls borgere har anmeldt henne for lovbrudd.

Noe måtte regjeringen finne på for få gjenopprette litt av statsministerens omdømme og at vise folk at hun står i fremste rekke når det gelder å følge de rådene regjeringen gir.

De fant på at ingen som er i et område med mye smitte bør dra til et område med lite smitte og overnatte der. Dagen etter kunne Erna Solberg fortelle at hun gjør som regjeringen har bestemt. Hun reier ikke til Bergen i påsken likevel. Hun blir hjemme.

Nå puster Bent Høie lettet ut. Hjemme holder hun seg garantert på matta.

Rever og rikfolk på Bygdøy

Det vakte i alle fall en viss bestyrtelse da en rev viste seg på Bygdøy og drepte en mini-hund.

Heldigvis har vi nå fått flere avisen i Oslo, slik at viktige saker kan blir dekket skikkelig. Både Aftenposten, avisa Oslo og Vårt Oslo var på ballen.  Hva blir det neste reven går løs på?

Bymiljøetaten ville hindre flere katastrofer og ga beskjed om at reven skulle avlives. Da grep eiendomsmilliardær Christian Ringens inn. Han kunne forteller at det er mange rever på Bygdøy og at han hadde møtte flere av dem.

Naboer engasjerte advokat som kunne tale revenes sak. Det endte med at Bymiljøetaen måtte gi seg.

Rødreven hører naturlig hjemme i Oslo og den en meget tilpasningsdyktig. Den spiser mest smågnagere, bær, frukt åtsler og matavfall. Men rikfolket på Bygdøy må passe mini-hundene sine. De er rene delikatessen for en rev.