Forvirring om koronatall

Nå blir det mer å lese om kuker i spaltene, Abid Raja leser heller om seg selv og koronaekspertene har begynt å surre med tall på egenhånd.

Av Magne Lerø​12. april 2021, 09:15

Skråblikk på nyhetsbilde den siste uken.

SKRÅBLIKK | Det må være full likestilling, på absolutt alle områder, det intime ikke unntatt. Derfor har Sylfest Lomheim helt rett når han skriver i Klassekampen at «lesarar hugsar kanskje at to kvinner (i kvar si tekst) den 6. mars tok opp fitte. Da må det væra grett at eg tek føre meg ordet kuk».

Det er helt i orden. Det er i det hele tatt ikke så mye å lese i avisene om kuker. Så dette må kunne sies å være et underkommunisert tema.

Nye koster til Abid Raja

Det går fort i svingene der kulturminister Abid Raja befinner seg. Nå har han på nytt skiftet ut statssekretæren sin. Det gjelder å henge med i timen.

Han fortalte til Aftenposten i vinter at han starter hver dag med å lese kritikk mot seg selv. Det blir selvsagt en del å lese.

Kulturfolket sparer ikke på kruttet. De krever nå at Raja leverer. Landet må åpnes for kultur.

Boris Johnson skal på pub på mandag. Abid Raja må snart få åpne et kulturarrangement. Det er meningen at det skal være gøy å være kulturminister.

Tall-rot som smitter

Espen Nakstad svarer på det han blir spurt om. Så da han fikk spørsmålet om hva smittetallet burde ligge på for at vi kan begynne å åpne landet, svarte han 200. Mange tror det er Nakstad som er nasjonens koronasjef, men det er han visst ikke.

Dagen etter kunne Bent Høie fortelle at det ikke var smittetallet som var avgjørende, men hvor langt vi er kommer i vaksineringen.

Noen timer etter kunne Preben Aavitsland fra Folkehelseinstituttet opplyse om at det ikke var vaksinering eller smittetall som var avgjørende, men hvor mange Covid 19-mittede som lå på sykehus.

Erna Solbergs oppgave er å samle sprikende staur. Så nå blir det slik at vi må ha både lave smittetall, høye vaksinetall og ikke for mange innlagte på sykehus før vi åpner opp. Det kan bli en stund til.