Kåt torsk trommer for damer

Kåt torsk trommer for damer, mange stykker på koronahotel og etter koronaen kan det blir regler mot ryggplager.

Av Magne Lerø​3. mai 2021, 09:08

Skråblikk på nyhetsbilde den siste uken. 

SKRÅBLIKK | Når kuene slipper ut etter å ha stått inne på båsen en hel vinter, er de temmelig kåte og gale. Vi kan vente oss liknende tilstander når kulturlivet etter hvert åpner igjen.

«Lyden av kåt torsk som trommer for damene, er klar som samtidsmusikkfestival og konsertturné», skriver NRK. Det varer nok ikke lenge før restaurantene melder at de serverer kåt og lettsaltet torsk.

Stykker på koronahotell

Sentralt på regjeringens tiltaksliste for å hindre koronasmitte står karantenehotell. Om det er lovlig å pålegge borgere å ta inn på hotell sammen med en haug andre framfor å reise til egen leilighet for å være i karantene, er jurister uenige om. Det får så være. Nød lærer naken kvinne å spinne og smitte lærer regjering å finne på tiltak.

NRK meldte nylig at mange føler seg utrygge på karantenehotell. «Vi kunne spise 50 til 60 stykker til sammen», forklarer en mann. Hvis det her dreier seg om brødstykker på hele bunten i løpet av en dag, er det altfor lite. Hvis han mener de presser 50-60 til å spise frokost samtidig, er det altfor mye.

Ettersom smitten går ned og det synes som om behovet for å lage nye regler for befolkningen avtar, bør regjeringen lage regler for hvor mye vann og brød de som sitter i karantene bør få per dag.

Språkforvirring

Da koronapandemiens allestedsnærværende, Espen Rostrup Nakstad, kunne fortelle at de nå var flere unge som ble lagt inn på sykehus for Covid 19-problemer, bredte frykten seg i foreldregenerasjonen. Tidligere hadde helsefolket fortalt at barn i liten grad plages av Covid 19.

For de fleste er det ikke mer enn en mild influensa. Så viste det seg at på koronaspråket betyr unge noe helt annet enn det folk flest forstår. Her dreier det seg om folk mellom 30 og 40 år.

P4 meldte her om dagen at fem kommuner har mange uføre. «Uten å gå konkret inn på disse kommunene, kan vi se at de har en veldig høy andel eldre i gruppen fra 18 til 67 år», forklarer NAV-direktør Hans Christian Holte. Her er nok mange ynge tenåringer enig med ham. Når er en 18 år, er en virkelig begynt å bli gammel.

Neste helsetiltak

Å spre frykt har vært særdeles vellykket i bekjempelsen av korona. Når vi nå er i ferd med å få kontroll over pandemien, har nok myndighetene begynt å lure på hva neste prosjekt skal være. Det spørs om det ikke blir ryggen.

Regjeringsrådgiver og Larvik-beboer Jon Gunnar Pedersen sier til E24 at det er mye stein i Larvik. «Mange overvurderer sin egen evne til steinarbeid på tomten. De ender i helsevesenet, og regningen er det kommunen som må ta.

Slik kan det ikke fortsette. Regjeringen kommer snart med en anbefalinger for hvor tunge steiner en kan løfte, avhengig av alder, og hvor tunge steiner det er et absolutt forbud mot å løfte opp fra bakken.