Standardisert meningsproduksjon for Høyrefolk på påskeferie

Høyre har startet masseproduksjon av meninger, det kan ende med alkolås på traktoren og i praksis er det forbud å slappe av på elvebredden.

Av Magne Lerø​19. april 2021, 08:40

Skråblikk på nyhetsbilde den siste uken.

SKRÅBLIKK | I Høyre har de over 20 kommunikasjonsrådgivere som er opptatt av å effektivisere kommunikasjonsarbeidet.

Her om dagen kunne Nettavisen fortelle at Erlend Svarstad Bø i I Tromsø, Svein Harberg i I Gjerstad, Kari-Anne Jøne og Oppland Arbeiderblad og Anne Kristine Linnestad i Østlandets blad har skrevet et innlegg som er like som to dråper vann.

«Jeg har brukt påsken til å tenke på hva som møter oss på den andre siden av krisen», skriver de. Tenk det. Høyrefolk tar knapt påskeferie. De tenker hele tiden på hva slags politikk som bør føres for at landet blir best mulig å bo i etter kronapandemien.

Det de kunne har skrevet, var at det før påske fikk et ferdig skrevet innlegg fra kommunikasjonsavdelingen med oppfordring om å sette sitte eget navn under og får det publisert. Men det ville ikke tatt seg ut.

Ureglementert avslapping

Nødetatene rykket ut med store mannskaper til elvebredden i Otta i Innlandet her om dagen. Det var kommet melding om at en livløs person var dratt opp av elva.

Det var ikke så dramatisk. Det viste seg å være en som lå og slappet av ved elvebredden. Han hadde ikke vært i vannet i det hele tatt.

Det er uvisst om han kan han brudd noen koronaregler. Alt tyder på at han bare la seg ned for å ta det litt piano. Det skal man egentlig ikke gjøre midt på dagen. Da skal folk ifølge Produktivitetskommisjonen jobbe.

Vi må øke produksjonen. Hvis folk begynner å legge seg ned for å slappe av til alle døgnets tider, vil det gå merkbart ut over verdiskapingen.

Alkolås på bygda

Hvis sjåfører som blir tatt for promillekjøring monterer alkolås i bilen, bør de få fortsette å kjøre, mener Senterpartiet. Høyre mener det er idioti.

Sp viser til at det får store konsekvenser om folk fra distriktene mister muligheten til å kjøre bil. Det er til å leve med for de som kan ta bussen eller T-banen.

Sp får neppe politikerne med på at løsningen er å installere alkolås. En løsning er å tillate at det installeres alkolås i traktorer. Det bør Sps velgerne være fornøyd med.

Det øret Støre hører på

Det er som kjent den enkleste sak av verden å vende det døve øre til det politiske meningsmotstandere sier. Verre er det om en ikke hører det folk i eget parti sier.

I Ap mener folk ustanselig forskjellige ting. En partileder kan ikke bry seg om alt. Jonas Gahr Støre forklarer til NRK hvordan han gjør det.

«Jeg lytter til det jeg hører», sier han. En fiks måte å gjør det på. Hvor hørselen til Støre egentlig er, er det delte meninger om i partiet.