På ponni i trusa på flukt fra politiet

Oteren valgte biblioteket, grisene holder seg i bingen uansett, men noen velger ponni når de vil stikke av fra politiet i bare trusa.

Av Magne Lerø​2. juli 2021, 10:40

Skråblikk på nyhetssaker den siste uken.

SKRÅBLIKK | VG melder at en oter kom inn på biblioteket i Måløy. «Han pisset under skranken, men han var en rolig kar», skriver de. Det er det delte meninger om. Politiet mente oteren var litt hissig. Det synes bibliotekar Birger Blålid at den ikke var, men han betegner den som en «frekk type».

Det er ikke godt å vite hvem som har rett.

Det er få otere som har oppsøkt bibliotek, og det er høyst uklart hvorfor den kom inn.Bøker var den ikke interessert i.

Et par dager seinere melder VG at en oter er funnet død. Og nå kan lokaljournalist Gjert Myrestrand fra Fjordenes tidende fortelle at han har på følelsen av at det er samme oter som var på biblioteket som nå har strøket med.

Det er langt fra sikkert. Det er den del otere i området. Men dukker det enda en oter opp på biblioteket, kan vi gå ut fra at det er den samme. Otere flest begynner ikke plutselig å fatte interesse for biblioteker.

Ikke greit å være gris

Nortura innrømmer at de har drevet urealistisk markedsføring av gris. En gris er en gris, og de oppfører seg ikke alltid så pent. Det var grisebonden Frants Eirik Kvam har iGudbrandsdølen Dagningensom først reagerte på reklamekampanjene preget av gladsaker og fine bilder. – Dette er en slags grønnvas[1]king som skaper urealistiske framstillinger, og i neste omgang urealistiske forventninger, til hvordan produksjonen av grise[1]kjøtt faktisk foregår, mener Kvam. Griser kan heller ikke sam[1]menliknes med mennesker. Det finnes ikke sykehus grisene kan dra til om de blir syke. De må pent holde seg i bingen. Alternativet er at de tas av dage før planen. Bønder med syk gris får bare håpe at dyrevernere ikke lusker seg inn med kamera om natten. Det er ikke greit å være gris. Det er heller ikke alltid like greit å være bonde.

Rømmer fra politiet

«Mann i truse nær påkjørt av tog. Forsøkte å rømme fra politiet på ponni», ifølge Aftenposten. Det skjedde i Fredrikstad i helgen.

Øst-politidistrikt kunne på Twitter fortelle at mannen ville bli satt i arrest og at han ville forbli der til han ble edru.

Han blir anmeldte for ordensforstyrrelser. Det er opp til Vy om han skal anmeldes for å befinne seg i skinnegangen, sier politiet.

Her er de på tynn is. Det er ikke Vy som eier skinnegangen. De bare kjører tog. I og med at det er en ponni inne i bildet her, kan dette være en sak som er så pass prinsipiell at ingen av de syv selskapene som driver med jernbane for tiden, kan ta saken. Den må nok til Jernbanedirektoratet. De vil garantert lage retningslinjer for hvordan en skal opptre om folk rir på ponni i skinnegangen i bare trusa.

Ukens sitater

«Fire av ti kvinner på stortingsvalgslistene.» (NTB)

Med så mange kvinner, blir det tynt med mannfolk på listene.

«Byttet ut frisørsaks med hagesaks da koronaen kom.» (Stavanger Aftenblad).

Forståelig. Klipping i hagen var det ikke noe forbud mot.

«Stein Erik Hagen med gigantisk pizza-kjøp.» (Nettavisen).

Det er uklart hvor mange Grandiosa det ble til slutt.

«20-åringen hadde bilen full av narkotika da han ble stanset for kontroll.» (Sarpsborg Arbeiderblad).

Full og full – det dreide seg om 95 gram.