Vil beskytte Lan Marie og måkene

Tøffe tiden for Lan Marie og måkene, helikoptre kan skape nye arbeidsplasser og regjeringen vil ikke at politiet skal hente politikere til vaksinering.

Av Magne Lerø​1. juni 2021, 08:42

Skråblikk på nyhetsbilde den siste uken.

SKRÅBLIKK | Det er ikke bare Lan Marie Berg som blir utsatt for tøff behandling i mediene og ikke minst på sosiale medier. Det gjelder også måkene.

«Måker er blant artene som er mest utsatt for hets, mishandling og ulovlig dreping», heter det i en pressemelding som NOAH, organisasjonen for dyrs rettigheter, har sendt ut.

NOAH ber mediene være varsomme med hvordan de omtaler måkene. De er ikke «mannevonde» og «aggressive».

Omtaler en måkene på denne måten, bidrar det til å forsterke hetsen, mener NOAH.

Måker er faktisk like ålreite som sauer. Derfor må de omtales deretter.

Nye arbeidsplasser

Helsevesenet har skaffet seg nye redningshelikoptrene av typen Sar Queen. De lager så kraftig rotorvind at det er fare på ferde for folk og fe som befinner seg i nærheten.

Ved St. Olavs hospital i Trondheim vil de bruke flere millioner for å taue inn vektere som kan passe på når helikoptrene lander eller tar av.

Etter koronaens herjinger er det 200 000 arbeidsledige i landet. Politikerne er opptatt av at det må skapes nye arbeidsplasser. Nå begynner det å skje.

Redningshelikoptrene flyr over hele landet. Det må være folk på vakt over alt hvor det kan tenkes at et redningshelikopter kan tenkes å lande.

Jobben passer utmerket for oljearbeidere som det vil bi mindre etterspørsel etter hvert, om vi skal tro de siste rapportene fra IEA.

Vaksineforviklinger

Regjeringen er ikke enige med seg selv om statsråder og stortingsrepresentanter skal bli vaksinert. Bent Høie og Knut Arild Hareide sier de ikke vil la seg vaksinere sammen med de andre politikerne.

Hvor mange som til slutt tar imot tilbudet er uklart. Det krever et visst mot. De blir selvsagt hengt ut på sosiale medier.

Det enkleste ville vært om Monica Mæland og Erna Solberg hadde bestemt at alle statsråder skal vaksineres av beredskapsmessige hensyn.

Regjeringen har riktignok sagt at vaksiner skal være frivillig. Men alle regler har unntak.

Bent Høie og Knut Arild Hareide er opplært til ikke å snike i køen. Skulle de frivilling gått med å vaksiner seg, ville de hatt dårlig samvittighet i flere dager etterpå.

Hadde vaksinering vært obligatorks for statsråder, kunne politiet bare møtt opp på hjemmekontoret med beskjed om at «nå er det din tur». Hadde de nektet, ville det blitt bot på 20 000 kroner.