Bokturne for å spre informasjon om hvordan livet etter en kreftbehandling kan bliI

De har laget podkast og skrevet bok om livet med utfordringer etter kreftsykdom. Nå drar de også på turné.

Av Magne Lerø​31. juli 2021, 08:38(NTB)  Konseptet Kreftkompasset ble startet i 2018, og herfra har det vanket både mentorprogram, bok og podkast. Bak står Vibeke Borchgrevink, Ida Marie Nilsen og Lotta Våde. De to sistnevnte er begge sykepleiere med erfaring fra kreftomsorgen, mens Vibeke Borchgrevink selv har fått erfare hvor utfordrende livet etter kreft kan være.

I 2021 ønsker de å dele ut 7000 eksemplarer av boken «Hver dag teller – livet etter kreft» til personer behandlet for kreft, fremgår det av en pressemelding. Og nå er en turné rett rundt hjørnet.

På turneen reiser Lotta Våde, Vibeke Borchgrevink og Gyri Andvik Johnsen, som jobber frivillig for Kreftkompasset.

«2.-22. august, 2021 reiser Kreftkompasset på en bok-turné i Norge. Vi vil bruke reisen til å spre informasjon og skape økt oppmerksomhet om hvordan livet etter en kreftbehandling kan bli. På reisen skal vi lage events, stå på stand, ta opp podkaster, møte kreftoverlevere, pårørende, helsepersonell og politikere», heter det om turen – som også skal innom sykehus og rehabiliteringssentre.

Turneen starter 2. august ved Radiumhospitalet i Oslo. Reisen går så videre til Gjøvik, Lillehammer, Elverum, Tynset, Røros, Trondheim, Bergen, Stavanger, Flekkefjord, Kristiansand, Arendal, Stavern og Son.