Nye regler for vaksinerte

Ettersom Covid 19-smitten går nedover og stadig færre legges inn på sykehus for koronaplager, så det en periode ut til at helsemyndighetenes regelprodusenter måtte få nye oppgaver. Men så kom de på at vaksineutviklingen ga muligheten for en rekke nye råd og regler. 

Magne Lerø

Publisert: 12. mai 2021 kl 09.42SHARE

Skråblikk på nyhetssaker den siste uken. 

SKRÅBLIKK | For nå består befolkningen av fullvaksinerte, halv-vaksinerte og uvaksinerte. Fullvaksinerte kan klemme, men ikke halvvaksinerte, og selvsagt ikke uvaksinerte.

Inntil videre skal alle holde én meters avstand for sikkerhets skyld. Men når som helst kan Folkehelseinstituttet foreslå at det holder med 50 cm for fullvaksinerte og 75 cm for halvvaksinerte.

Alle må bruke munnbind, men er man fullvaksinert, kan det gjerne henge ned på haka. Da vet folk at man er fullvaksinert og det skal være tillatt for hvem som helst å spørre de fullvaksinerte om hvordan der føles å være nettopp fullvaksinert.

Med problemer fra Rosenborg

Det gikk som kjent ikke særlig bra med mannen som ville flytte fra nissen. Nissen fulgte med på lasset.

Slik er det visst i fotballen også. «Har tatt problemene med til Bergen», skriver VG. Det er treneren Kåre Ingebrigtsen det er snakk om. Han fikk sparken i Rosenborg, men Brann åpnet stadion og garderobe for ham.

Han har sagt flere ganger at Brann skal ta gull i år, men VG mener laget minner om en dumpekandidat. Litt tidlig å konkludere, men ok å skrive, for sportsredaksjonen i VG mener de er i besittelse av profetiske evner.

En annen sak er at om bergensere har fått en trønder de kan hakke på, lar de ikke den muligheten gå fra seg.

Gleden over en heisekran

Det er ikke grenser for hva folk kan bli glad i. Skuespiller Marie Blokhus sier til D2 at hun alltid har vært veldig glad i heisekraner.

Hun tror det har å gjøre med sitt tidvise behov for illusjonen av å ha kontroll. Heisekraner representerer oversikt. De troner over byen. Svever over alt som foregår. Og så har hun stor sans for de lange, rette linjene.

Hun har dessuten høydeskrekk. Men hun fikk en tur opp i en heisekran som bursdagsgave da hun gikk på Teaterhøgskolen. Det kunne hun ikke si nei til.

Det ble en opplevelse for livet. Og så lærte hun noe. Man drar ikke ned fra heisekranen for å tisse. Det tisses på sementen som brukes som ballast, for den suger urinen til seg.