Trinnvis åpning for kjærlighet

Myndighetene har også en plan for trinnvis åpning for kjærlighet. Etter koronakrisen kommer kanskje kornkrisen og Frp til kamp for grønt i kjøttkaker.

Magne Lerø

Publisert: 14. mai 2021 kl 10.41

Oppdatert: 15. mai 2021 kl 08.57SHARE

Kjærester i trinn 2 og 3

Det er ikke greit for de som har utenlandske kjærester. Men nå blir det kanskje en løsning. I alle fall lover Helsedirektoratet at det skal «se på besøk av utenlandske kjærester i trinn 2». Trinn 1-kjærester blir det ikke gjort noe med i denne omgang. Hvis en derimot har klart å få seg en kjæreste på trinn 3, blir det fritt fram når begge er fullvaksinerte. Har man bare fått én dose, kan man være sammen én dag, men betingelsen er at kjæresten ikke bor i et land med mye smitte og at de begge skriver under på at det er en nødvendig reise til et nødvendig møte som foretas.

Korn før neste krise

Nye kriser er på vei. Det er i alle fall Senterpartiet overbevist om. Og da blir det ikke mangel på smittevernutstyr som kommer til å plage oss. Vi kommer til å bli sultne. Derfor må vi ha skikkelige kornlagre.

– Jeg merker at statsministeren tar ganske lett på problemstillingen. Litt på samme måte som regjeringen gjorde på smittevernstrategien før koronaen brøt ut, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

Han mener beredskap handler om å planlegge for det utenkelige – og at det siste året har vist at nettopp det utenkelige kan skje.

– Mat er det mest grunnleggende av alt. Blir det uro rundt mat, så blir det uro rundt alle ting. Hvis du ser på historien, så har vi hatt matvarekriser til alle tider. Det uforutsette kan skje. Det kan være et vulkanutbrudd på Island. Det kan være en atomulykke i Ukraina, det kan være andre ting som gjør at vi får ustabilitet i verdens matvareforsyning, sier Vedum til NTB.

Regjeringen har så langt ikke latt seg overbevise. Blir det knapt med korn, får vi spise mer fisk, tenker de.

Erna Solberg er redd Vedum kommer trekkende med krav om at vi må ha en gjeng kuer, okser, griser og høner på lager for sikkerhets skyld. Ikke slik å forstå at de skal slaktes og fryses ned. Vi bør rett og slett ha rikelig med «spisbare» dyr rundt om i distriktene, i tilfelle det kommer en ny pandemi.

Listhaug slår til

Sylvi Listhaug går til kamp mot vannmelonene. Med det mener hun Miljøpartiet De Grønne, for «de er grønne utenpå og røde inni». Hun advarer mot hva de kan komme til å lure Ap med på.

I Oslo har de for eksempel smuglet 20 prosent grønt inn i kjøttkakene som de får servert på sykehjem. MDG har bestemt at vi må spise mindre kjøtt, i alle fall må gamle gjøre det ettersom de har spist vanvittig mange kilo kjøtt gjennom et langt liv.

Sylvi Listhaug forbereder seg nå på at MDG i lovs form vil pålegge folk å droppe kjøttet til fredagstacoen.

Mer å gi

Landbruksminister Olaug Bollestad er skuffet over at bøndene trakk seg fra forhandlingene om jordbruksoppgjøret. Hun hadde mer å gi, forsikrer hun. Hvor mye, vil hun ikke si. Kanskje hun sier det i valgkampen når hun blir konfrontert med at bøndene trodde hun bare ville legge tusenlapper på bordet. «Jeg hadde veldig, veldig mye mer å gi», kan den godeste Bollestad si da.

Noen ganger er livet så urettferdig at politikere ikke får delt ut nok millioner til gode formål

Ukens sitater

Det er vanskelig å kjøpe bolig i utlandet når man kun kan fly ned med privatfly

(Dagens Næringsliv)

Fryktelig mye styr for tiden for folk som gjerne skulle ha investert i fast eiendom.

Jeg er overrasket over at det kom så kjapt

(Avisa Oslo)

Butikksjefen i Kondomeriet konstaterer at det noen ganger kommer i tidligste laget.

Det går en ubehagelig linje fra 9.april 1940, da Norge var alt for lett å okkupere fordi Arbeiderpartiet systematisk hadde nedrustet det norske forsvar, og til Utøya som var så dårlig sikret

(Stavanger Aftenblad)

BI-professor Ole Gjems-Onstad peker på at det verken var et kanonbatteri eller patruljerende krigsskip utenfor Utøya i 2011.

Bollestad er som en Robek-kommune under administrasjon av Frp

(Nationen)

Livet er hardt for landbruksministre som må leve på Frps nåde.