Sportssjefen tråkker på Gjert Ingebrigtsen

Friidrettsledelsen bør ikke godta at Ingebrigtsen-brødrene får opptre som primadonnaer og puddinger. De må rett og slett tåle at Gjert Ingebrigtsen får være i nærheten.

­Gjert Ingebrigtsen, treneren til Narve Gilje Nordås som er nesten like god som Jakob Ingebrigtsen, fikk ikke akkreditering som trener i VM i Budapest i sommer.

Det var en omstridt avgjørelse. Den ble godtatt fordi det var liten tid til å kjøre en prosess for å se om det var mulig å finne en løsning begge parter kunne godta.

Nå melder Friidrettsforbundet (NFIF) at de heller ikke vil gi Ingebrigtsen akkreditering til VM innendørs i Glasgow og EM utendørs i Roma. De anbefaler også Olympiatoppen å gi nekte ham akkreditering til OL i Paris neste år.

Årsaken til at Gjert Ingebrigtsen ikke får akkreditering er at sønnene Jakob, Filip og Henrik som han har vært trener for i en årrekke, brøt med ham som trener for vel et år siden. Det har oppstått en konflikt som har ført til at sønnene har brutt all kontakt med sin far.

Skaper Ingebrigtsen utrygghet?

Fridrettsforbundet formulerer sin begrunnelse slik: «Sentralt i begrunnelsen ligger trygge rammer med utøvere i sentrum. Noe vi vurderer ikke er mulig slik situasjonen har vært over tid og er mellom Gjert og brødrene Ingebrigtsen.»

Sportsjef i NFIF sier til VG at «det er blitt gitt uttrykk for at det skaper utrygghet å ha Gjert til stede.»

Gjert Ingebrigtsen sier til TV2 at Friidrettsforbundets avgjørelse kom som ei bombe, at han er sjokkert og lei seg.

Til VG sier han at han er skuffet over at det lages slike karakteristikker av ham.

Friidrettsforbundet og Erlend Slokvik må skjerpe seg. Det er et slag under beltestedet å påstå offentlig at Gjert Ingebrigtsen skaper utrygghet.

Forbundet opptrer som en rektor som har forlest seg på skolelovens paragraf 9a. Sier en elev at han føler seg mobbet, så er han mobbet og det må få konsekvenser for læreren.

Ødelegger for Narve Gilje Nordås

Forbundet kan ikke legge seg på rygg for Ingebrigtsen-brødrene og ødelegge for Narve Gilje Nordås.

Hvis forbundet skulle ha gitte en begrunnelse, burde den vært ærlig og oppriktig.

«Konflikten mellom Ingebrigtsen-brødrene og Gjert er så betent at de krever at vi skal holde Gjert unna de områdene hvor de ferdes. Vi er klar over at det er en ulempe for Narve Gilje Nordås at han ikke får ha med seg treneren sin. Men vi har valgt å prioritere hensynet til Jakob Ingebrigtsen først og fremst.»

Dette er sannheten. Å snakke om «trygghet for idrettsutøvere» er svada.

Hvis forbundet har benyttet en kommunikasjonsrådgiver til å formulere begrunnelsen, bør han få sparken.

En ting er å fatte en kontroversiell avgjørelse. Noe annet er å servere svada som begrunnelse og i tillegg henge ut Gjert Ingebrigtsen som en som traver rundt og sprer frykt og utrygghet.

Gjert Ingebrigtsen eller Narve Gilje Nordås har da ikke sagt eller gjort noe som tilsier at de skal kanselleres på idrettsbanen.

Ingebrigtsen-brødrene er ikke noen puddinger. De får som andre folk lære seg å leve med konflikter. Hvis ikke Jakob, Filip og Henrik orker at deres far er i nærheten, får de få psykologisk hjelp.

Friidrettsforbundet bør omgjøre beslutningen. Deretter bør de ta initiativ til at de berørte partene møtes for å lage kjøreregler begge parter kan godta.

Forbundet kan ikke påta seg å løse konflikten innad i Ingebrigtsen-familien. Men de bør gjør det klart at de vil behandle alle utøvere likt og at de rett og slett må holde fred med hverandre under mesterskap.

Verre er det ikke. Normal oppførsel krever vi på en arbeidsplass. Det bør også kreves av toppidrettsutøvere.